23. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a křupavým opečeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s vajíčkem a křupavým opečeným masem je chutná a sytá japonská polévka, která potěší nejen milovníky asijské kuchyně. Naučte se, jak připravit domácí ramen s vaječkem a křupavým masem a okořenit svůj jídelníček exotickými lahůdkami. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou chuť ramenu přímo z vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 180 g sušených ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 300 g křupavého opečeného masa (např. vepřové, kuřecí nebo tofu)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička křupavé cibulky
  • 1 lžička nakládané zelené chilli papričky
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g čerstvých luštěnin (např. hrášek, fazole)
  • čerstvý koriandr a barevná chilli paprička na ozdobu

Postup:

  1. Uvařte ramen nudle podle návodu na obalu a odceďte.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu a vařte v ní vejce po dobu 7 minut. Poté je přendejte do studené vody, oloupejte a nakrájejte na půlky.
  3. V pánvi si opečte maso do křupava.
  4. V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, křupavou cibulku a nakládané zelené chilli papričky.
  5. Olej osmažte luštěniny a přidejte je k nudlím.
  6. Slijte většinu omáčky do nudlí a promíchejte.
  7. Ramen podávejte s vajíčkem a masem, ozdobte koriandrem, chilli papričkou a zbytkem omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *