23. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ramen s vajíčkem a křupavým opečeným masem je chutná a sytá japonská polévka, která potěší nejen milovníky asijské kuchyně. Naučte se, jak připravit domácí ramen s vaječkem a křupavým masem a okořenit svůj jídelníček exotickými lahůdkami. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou chuť ramenu přímo z vaší kuchyně.
Suroviny:
- 180 g sušených ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 300 g křupavého opečeného masa (např. vepřové, kuřecí nebo tofu)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička křupavé cibulky
- 1 lžička nakládané zelené chilli papričky
- 1 lžíce oleje
- 200 g čerstvých luštěnin (např. hrášek, fazole)
- čerstvý koriandr a barevná chilli paprička na ozdobu
Postup:
- Uvařte ramen nudle podle návodu na obalu a odceďte.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a vařte v ní vejce po dobu 7 minut. Poté je přendejte do studené vody, oloupejte a nakrájejte na půlky.
- V pánvi si opečte maso do křupava.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, křupavou cibulku a nakládané zelené chilli papričky.
- Olej osmažte luštěniny a přidejte je k nudlím.
- Slijte většinu omáčky do nudlí a promíchejte.
- Ramen podávejte s vajíčkem a masem, ozdobte koriandrem, chilli papričkou a zbytkem omáčky.