21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a krevetami! Tato tradiční japonská nudlová polévka je plná chutí a může být skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. S naším receptem na ramen si můžete jednoduše připravit lahodné jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc si můžete přizpůsobit recept dle svých preferencí a přidat do něj další ingredience podle své chuti. Bon appétit!

Suroviny:

  • 200g sušených ramen nudlí
  • 4 krevety
  • 2 vajíčka
  • 100g sýrového tofu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Uvařte ramen nudle dle návodu na obalu. Poté je sceděte a nechte stranou.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu a vařte v ní krevety asi 3-5 minut, než změní barvu na růžovou. Poté je vyndejte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a vyndejte střeva.
  3. V dalším hrnci vařte vejce na tvrdo, poté je oloupejte a rozkrojte na poloviny.
  4. Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájené tofu, česnek a chilli papričku spolu s sójovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem. Orestujte krevety až budou z obou stran zlatavé a dochuťte solí a pepřem.
  5. Nalijte vařící vodu do mísy s vařenými nudlemi, přidejte omáčku z krevet a tofu, krevety, vejce a ozdobte koriandrem.
  6. Ramen s vajíčkem a krevetami je hotov! Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *