4. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rybí polévku ramen s vajíčkem a krevetami. Tato japonská specialita spojuje bohatou chuť rybího vývaru s jemnými kousky krevet a výrazným vajíčkem. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí! Snažte se tento jednoduchý a chutný recept doma připravit.

Suroviny

  • 200 g ramen nudlí
  • 10 krevet
  • 2 vajíčka
  • 1 liter vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 pór (nasekaný)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • čerstvá koriandr a ředkvičky na ozdobení

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vařte ramen nudle podle návodu na obalu. Odstavte a odkryjte.
  2. Mezitím si připravte krevety. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm krevety z obou stran dozlatova. Odstavte.
  3. Připravte si vajíčka ve vroucí vodě. Vařte je 6-7 minut pro polotvrdou konzistenci. Odklopte, opláchněte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na poloviny.
  4. Do vody s nudlemi přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, mrkev, pór a zázvor. Vařte 2-3 minuty.
  5. Ramen podávejte v misce s krevetami, vajíčkem a ozdobte koriandrem a nakrájenými ředkvičkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *