4. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rybí polévku ramen s vajíčkem a krevetami. Tato japonská specialita spojuje bohatou chuť rybího vývaru s jemnými kousky krevet a výrazným vajíčkem. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí! Snažte se tento jednoduchý a chutný recept doma připravit.
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 10 krevet
- 2 vajíčka
- 1 liter vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 pór (nasekaný)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- čerstvá koriandr a ředkvičky na ozdobení
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vařte ramen nudle podle návodu na obalu. Odstavte a odkryjte.
- Mezitím si připravte krevety. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm krevety z obou stran dozlatova. Odstavte.
- Připravte si vajíčka ve vroucí vodě. Vařte je 6-7 minut pro polotvrdou konzistenci. Odklopte, opláchněte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na poloviny.
- Do vody s nudlemi přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, mrkev, pór a zázvor. Vařte 2-3 minuty.
- Ramen podávejte v misce s krevetami, vajíčkem a ozdobte koriandrem a nakrájenými ředkvičkami.