22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a kousky masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a syté japonské rychlé jídlo ramen s vajíčkem a kousky masa. Tento recept vám umožní si vychutnat oblíbenou asijskou specialitu, která zasytí vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si doma dokonalé ramen!

Suroviny

  • 200 g ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 200 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Sojová omáčka
  • Čerstvá zelenina podle chuti (mrkev, celer, bambusové výhonky)
  • Olštiř
  • Sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi si osmažte na olštiři cibuli, česnek a maso na kousky.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou zeleninu a orestujte.
  3. Do hrnce přidejte zeleninový vývar a nechte vařit.
  4. V dalším hrnci si uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
  5. V misce si rozklepněte vajíčka a na pánvi vytvořte jemný omeletový plát.
  6. Hotové nudle naservírujte do mísy, zalijte horkým vývarem s masem a zeleninou.
  7. Přidejte na kousky nakrájený omeletový plát a na ozdobu posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *