14. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si domácí ramen s vajíčkem a kimchi! Tento recept vás bude nadchnout svou chutí a lehkostí přípravy. Podmanivá kombinace čerstvých ingrediencí a kořeněných omáček vás rozhodně zaujme. Vyzkoušejte si tento japonský klasik a dopřejte si lahodnou a zdravou večeři!
Suroviny
- 250 g ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 100 g kimchi
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 4 šálky vývaru
- 1 lžička oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 stroužek zázvoru
- 1 lžička sezamového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte ramen nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
- V hrnci přiveďte vývar k varu a přidejte celý česnek, nakrájený zázvor, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Vařte 10 minut.
- V dalším hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte vajíčka a vařte je 7 minut pro mírně tekvící nebo 9 minut pro tvrdé žloutky. Opláchněte je studenou vodou, oloupejte a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte kimchi a opečte ho asi 5 minut. Přidejte vařené nudle a promíchejte spolu.
- Ramen přendejte do mísy, zalijte horkým vývarem a na vrch posuňte rozkrojená vajíčka. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
- Hotové jídlo můžete ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem nebo jarní cibulkou.