19. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ramen s vajíčkem a kachním masem je lahodné japonské jídlo, které si zamilujete. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit chutný ramen doma. Po vyzkoušení tohoto receptu se na tradicionální japonskou kuchyni už nebudete muset chodit do restaurace! Sledujte náš jednoduchý návod a vychutnejte si lahodné kousky kachního masa a vajíčka ve výtečné nudlové polévce ramen.
Suroviny
- 150 g ramen nudlí
- 2 kachní prsa
- 2 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžíce koření na ramen
- 2 strúčky česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1 lžíce křenu
- čerstvý koriandr na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme vajíčka natvrdo. Vaříme je 10 minut ve vroucí vodě, poté je spaříme studenou vodou a oloupeme.
- V hrnci uvaříme ramen nudle dle návodu na obalu, scedíme a necháme stranou.
- Maso nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme podle chuti. Na pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a křen. Krátce restujeme a zalijeme omáčkou a medem.
- Přidáme ramen nudle do pánve a necháme provařit všechny chutě do sebe.
- Ramen podáváme posypaný sekaným koriandrem a s natvrdo uvařeným vajíčkem na talíři.