6. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo doma s receptem na ramen s vajíčkem a chřestem. Tento aromatický a bohatý pokrm je plný chuti a zaručeně vás zahřeje. Sledujte náš snadný recept a dopřejte si lahodnou porci teplého ramenu.
Suroviny
- 100g uzeného tofu
- 75g sušených houbových nudlí
- 2 vejce
- 100g chřestu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička koření na rýžové nudle
- 1 lžička sezamového oleje
- lžíce olivového oleje
- sul
- pepř
Postup
- Uvařte houbové nudle podle návodu na obalu, sceděte je a opláchněte studenou vodou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm chřest nakrájený na menší kousky.
- Přidejte na kostičky nakrájené tofu a smažte dozlatova.
- Přidejte do pánve uvařené nudle a orestujte je společně s chřestem a tofu.
- V míse rozklepněte vejce, přidejte koření na rýžové nudle, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Vše dobře promíchejte.
- Vlijte směs s vejci do pánve s nudlemi, chřestem a tofu a podle chuti opepřete a osolte.
- Míchejte, dokud se vejce nerozpustí a vznikne hustá omáčka.
- Nakonec posypte jídlo nasekanou pažitkou a podávejte hned. Dobrou chuť!