6. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo doma s receptem na ramen s vajíčkem a chřestem. Tento aromatický a bohatý pokrm je plný chuti a zaručeně vás zahřeje. Sledujte náš snadný recept a dopřejte si lahodnou porci teplého ramenu.

Suroviny

  • 100g uzeného tofu
  • 75g sušených houbových nudlí
  • 2 vejce
  • 100g chřestu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička koření na rýžové nudle
  • 1 lžička sezamového oleje
  • lžíce olivového oleje
  • sul
  • pepř

Postup

  1. Uvařte houbové nudle podle návodu na obalu, sceděte je a opláchněte studenou vodou.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm chřest nakrájený na menší kousky.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a smažte dozlatova.
  4. Přidejte do pánve uvařené nudle a orestujte je společně s chřestem a tofu.
  5. V míse rozklepněte vejce, přidejte koření na rýžové nudle, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Vše dobře promíchejte.
  6. Vlijte směs s vejci do pánve s nudlemi, chřestem a tofu a podle chuti opepřete a osolte.
  7. Míchejte, dokud se vejce nerozpustí a vznikne hustá omáčka.
  8. Nakonec posypte jídlo nasekanou pažitkou a podávejte hned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *