7. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný ramen s vaječným rámovaným vajíčkem! Skvělá kombinace jemné nudlové polévky s křehkým vajíčkem, které dodá jídlu dokonalou chuť a výživnost. Naučte se, jak jednoduše připravit tento výživný pokrm plný bohatých chutí přesně podle našeho receptu. Užijte si tradiční japonskou specialitu doma s naším receptem na ramen s vaječným rámovaným vajíčkem!
Suroviny
- 200 g ramenových nudlí
- 2 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- čerstvá zelenina podle chuti (např. mrkev, cibule, špenát)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte ramenové nudle a vařte podle návodu na obalu.
- V dalším hrnci vařte vajíčka po dobu 7-8 minut, poté je okamžitě přelijte studenou vodou a oloupejte.
- Ve vhodné nádobě smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř.
- Připravte zeleninu – nakrájejte ji na menší kousky a orestujte na pánvi nebo použijte syrovou zeleninu dle preference.
- Hotové nudle sceďte a přidejte do miso polévky.
- Na závěr ozdobte polévku vajíčky rozkrojenými na půl, zeleninou a podle chuti můžete přidat např. chilli papričky a posypejte sezamovými semínky.