1. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vaječným nočníkem a bambusou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na domácí ramen s vaječným nočníkem a bambusou. Tento tradiční japonský pokrm se rychle připraví a přinese vám exotickou chuť do vaší kuchyně. Užijte si pestré kombinace chutí a aromat, které vám tento pokrm nabídne. Sledujte náš snadný recept a dejte si skvělou domácí nudlovou polévku.

Suroviny

  • 100 g ramenových nudlí
  • 2 vejce
  • 50 g bambusových výhonků
  • 400 ml hovězího vývaru
  • Sojová omáčka
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. Následně je sceďte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření.
  2. V menším hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte vejce na tvrdo. Jakmile jsou vejce uvařená, okamžitě je přesuňte do misky s ledovou vodou, aby se snadněji loupla šupka.
  3. Na pánvi s trochou oleje osmahněte bambusové výhonky, dokud nebudou lehce zezlátnuté.
  4. Do hrnce s hovězím vývarem přidejte vařené nudle a nechte je zahřát. Přidejte do nich osmahnuté bambusy a dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
  5. Oloupaná vejce nakrájejte na poloviny a položte je na nudle. Posypte jídlo nasekaným koriandrem a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *