1. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na domácí ramen s vaječným nočníkem a bambusou. Tento tradiční japonský pokrm se rychle připraví a přinese vám exotickou chuť do vaší kuchyně. Užijte si pestré kombinace chutí a aromat, které vám tento pokrm nabídne. Sledujte náš snadný recept a dejte si skvělou domácí nudlovou polévku.
Suroviny
- 100 g ramenových nudlí
- 2 vejce
- 50 g bambusových výhonků
- 400 ml hovězího vývaru
- Sojová omáčka
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. Následně je sceďte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření.
- V menším hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte vejce na tvrdo. Jakmile jsou vejce uvařená, okamžitě je přesuňte do misky s ledovou vodou, aby se snadněji loupla šupka.
- Na pánvi s trochou oleje osmahněte bambusové výhonky, dokud nebudou lehce zezlátnuté.
- Do hrnce s hovězím vývarem přidejte vařené nudle a nechte je zahřát. Přidejte do nich osmahnuté bambusy a dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
- Oloupaná vejce nakrájejte na poloviny a položte je na nudle. Posypte jídlo nasekaným koriandrem a podávejte horké.