26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s masem a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný recept na domácí ramen s masem a vejci, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte tento japonský klasik, který vám zaručeně zahřeje duši i tělo.

Suroviny

  • 200g ramen nudlí
  • 400g hovězího masa
  • 4 vejce
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička medu
  • nakrájená zelenina podle chuti (mrkev, kukuřice, cibule)

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme nakrájený česnek
  2. Přidáme nakrájené maso a osmahneme dozlatista
  3. Přilijeme vývar a necháme vařit do změknutí masa
  4. V jiném hrnci uvaříme vejce natvrdo a oloupeme je
  5. Připravíme ramen nudle podle návodu na obalu
  6. Přidáme vejce k masu a necháme provařit
  7. Do vývaru přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a med
  8. V misce rozdělíme nudle, zalijeme horkým vývarem s masem a vejci
  9. Přidáme nakrájenou zeleninu a podáváme

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *