29. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš oblíbený recept na domácí ramen s masem a vejcem! Tento lahodný pokrm kombinuje bohatou a aromatickou polévku s hovězím masem, kokoti, jarní cibulkou a vejci. Skvělá volba pro milovníky japonské kuchyně. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku doma a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g ramen nudlí
- 300g hovězího masa (krájeného na nudličky)
- 4 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička koření na ramen
- 1 lžička oleje
- 1 litr hovězího vývaru
- 1 chilli paprička (nasekaná)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 kukuřice (naťraná)
- 1 pažitka (naťraná)
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu a přidejte sójovou omáčku, koření na ramen, olej a chilli. Vařte 10 minut.
- Do omáčky přidejte nudle a vařte podle návodu na balení.
- V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo a oloupejte je.
- V pánvi osmažte nakrájené maso a přidejte nastrouhanou mrkev.
- Hotové nudle rozdělte do misky, přidejte uvařené vejce, smažené maso s mrkví, kukuřici a pažitku.
- Hotové jídlo můžete přelít horkým vývarem a podávat.