4. 4. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen s kyselou polévkou a vajíčkem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s kyselou polévkou a vajíčkem je oblíbená japonská specialita, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodnou a osvěžující polévku plnou exotických chutí. Můžete si také sami připravit domácí nudle a vajíčko na tvrdo. Ideální pokrm pro milovníky asijské kuchyně!

Suroviny

  • 200 g suchých ramen nudlí
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená chilli paprička, nasekaná
  • 2 vejce
  • 1 mrkev, na tenké plátky
  • 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce kyselého zelí, na drobno nakrájené
  • 1 lžička sezamového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu.
  2. Přidejte sójovou omáčku, ocet, cukr, česnek a chilli papričku. Vařte 5 minut.
  3. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo. Omyjte je studenou vodou a oloupejte. Rozkrojte je na poloviny.
  4. V třetím hrnci vařte ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
  5. Na pánvi rozpalte sezamový olej a orestujte mrkev, cibuli a kyselé zelí asi 3 minuty.
  6. Ramen nudle rozdělte do misky a přelijte je horkou kyselou polévkou. Na nudle položte půlku vejce a zeleninovou směs. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Ramen s kyselou polévkou a vajíčkem podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *