4. 4. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Ramen s kyselou polévkou a vajíčkem je oblíbená japonská specialita, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodnou a osvěžující polévku plnou exotických chutí. Můžete si také sami připravit domácí nudle a vajíčko na tvrdo. Ideální pokrm pro milovníky asijské kuchyně!
Suroviny
- 200 g suchých ramen nudlí
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky cukru
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- 2 vejce
- 1 mrkev, na tenké plátky
- 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce kyselého zelí, na drobno nakrájené
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu.
- Přidejte sójovou omáčku, ocet, cukr, česnek a chilli papričku. Vařte 5 minut.
- V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo. Omyjte je studenou vodou a oloupejte. Rozkrojte je na poloviny.
- V třetím hrnci vařte ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
- Na pánvi rozpalte sezamový olej a orestujte mrkev, cibuli a kyselé zelí asi 3 minuty.
- Ramen nudle rozdělte do misky a přelijte je horkou kyselou polévkou. Na nudle položte půlku vejce a zeleninovou směs. Podle chuti osolte a opepřete.
- Ramen s kyselou polévkou a vajíčkem podávejte ihned. Dobrou chuť!