19. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí ramen s kuřecími nudlemi a vajíčkem je lahodný japonský pokrm, který si můžete snadno připravit i doma. Vychutnejte si lahodnou kombinaci kuřecího masa, nudlí a vajíčka v aromatické miso polévce. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuťovou lahůdku přímo v pohodlí vaší kuchyně. Zamilujete se do této lahodné a sýté jídlo!
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 2 ks kuřecích prsou
- 4 ks vajec
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 l vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 3 stroužky česneku (nasekaného)
- 2 lžičky oleje
- 6 lžiček sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžové octa
- mungo klíčky, koriandr a hořčičné semínko na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme vajíčka, která uvaříme natvrdo. Poté je oloupeme a podél na dvě poloviny.
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudle a osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí nudle dozlatova.
- V hrnci smícháme kuřecí vývar, vodu, sójovou omáčku, rybí omáčku, med, zázvor a česnek a přivedeme k varu.
- Do omáčky přidáme kuřecí nudle a vaříme přibližně 5 minut.
- Poté přidáme ramen nudle a vaříme tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.
- V misce smícháme sójovou omáčku, sezamový olej a rýžový ocet.
- Hotový ramen podáváme s vařeným vajíčkem, zalijeme sójovou omáčkou a ozdobíme mungo klíčky, koriandrem a hořčičnými semínky.