25. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodné domácí ramen s kuřecím masem a vajíčkem! Tento japonský pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si chuťovou explozi ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 250 g ramen nudlí
- 300 g kuřecího masa
- 4 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička kari
- 1 lžička oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- svazek jarní cibulky
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí maso – nakrájíme ho na menší kousky a osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme kari, sůl a pepř podle chuti.
- V hrnci si připravíme vývar – zalijeme ho vodou, přidáme nasekanou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a necháme vařit.
- V dalším hrnci uvaříme vajíčka na tvrdo. Poté je oloupeme a nakrájíme na poloviny.
- Do vývaru přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a osmažené kuřecí maso. Necháme probublat a dochutíme podle chuti.
- V dalším hrnci uvaříme ramen nudle dle návodu na obalu.
- Hotové nudle sceďte a rozdělte do mísy. Přelijte je vývarem s kuřecím masem, přidejte vajíčko na polovinu a posypete jarní cibulkou.
- Ramen podávejte horký a můžete ho ozdobit ještě chilli papričkou nebo křupavou cibulkou. Dobrou chuť!