25. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s kuřecím masem a vajíčkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné domácí ramen s kuřecím masem a vajíčkem! Tento japonský pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si chuťovou explozi ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 250 g ramen nudlí
  • 300 g kuřecího masa
  • 4 vajíčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • svazek jarní cibulky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme kuřecí maso – nakrájíme ho na menší kousky a osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme kari, sůl a pepř podle chuti.
  2. V hrnci si připravíme vývar – zalijeme ho vodou, přidáme nasekanou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a necháme vařit.
  3. V dalším hrnci uvaříme vajíčka na tvrdo. Poté je oloupeme a nakrájíme na poloviny.
  4. Do vývaru přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a osmažené kuřecí maso. Necháme probublat a dochutíme podle chuti.
  5. V dalším hrnci uvaříme ramen nudle dle návodu na obalu.
  6. Hotové nudle sceďte a rozdělte do mísy. Přelijte je vývarem s kuřecím masem, přidejte vajíčko na polovinu a posypete jarní cibulkou.
  7. Ramen podávejte horký a můžete ho ozdobit ještě chilli papričkou nebo křupavou cibulkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *