11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na domácí ramen s grilovaným lososem. Užijte si lahodnou kombinaci domácího vývaru, jemné nudle a křupavě grilovaného lososa. Skvělá alternativa k tradičnímu japonskému jídlu, které si snadno připravíte i doma. Zářivá chuťová paleta v jednom talíři!
Suroviny
- 200g ramen (suché)
- 300g filetu lososa
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, na tenké nudličky
- 1 pór, nakrájený na kolečka
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička zázvoru, nastrouhaného
- sůl, pepř
Postup
- Na grilu nebo v pánvi si zprudka opečte lososa z obou stran, ať je uvnitř stále růžový.
- Na pánvi si orestujte česnek, papriku, mrkev a pór na olivovém oleji.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte v ní ramen podle návodu na obalu.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, sůl a pepř.
- Lososa nakrájejte na nudličky.
- Hotové ramen sceděte a dejte do mísy, zalejte omáčkou a přidejte zeleninu a lososa.
- Dobrou chuť!