18. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rakvičky se smetanovou omáčkou a mořskými plody! Skvělá kombinace plná chutí, která okouzlí každého milovníka mořských pokrmů. S tímto receptem si jednoduše připravíte luxusní večeři plnou lahodných mořských plodů a krémové omáčky. Nechte se unést tímto exotickým pokrmem a dopřejte si výjimečnou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 250g rakviček
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g mořských plodů (krevety, chobotnice, mušle apod.)
- sůl
- česnek
- petržel
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájený česnek.
- Přidáme mořské plody a smažíme dozlatova.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit asi 5 minut.
- Přidáme sůl, pepř a nasekanou petržel.
- V jiné pánvi uvaříme rakvičky v osolené vodě do měkka.
- Hotové rakvičky scedíme a smícháme s omáčkou se smetanou a mořskými plody.
- Podáváme ihned, můžeme ozdobit čerstvou petrželí.