13. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajský kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rajský kari se zeleninou je lahodný a aromatický recept, který spojuje bohaté indické koření s čerstvou zeleninou. Tato vegetariánská potravina je plná chuti a výživy. S jemnou a sladkou chutí čerstvých rajčat, cibule a česneku, táhle dochucených kari kořením, je tento pokrm skvělou volbou pro milovníky exotických jídel. S využitím různých druhů zeleniny, jako jsou hrášek, květák a mrkev, tento recept nabízí zdravou a vyváženou stravu. Připravte si tento úžasný rajský kari se zeleninou a okořeňte svůj jídelníček o exotický a výživný zážitek.

Suroviny:

  • 300 g zeleniny (např. paprika, cuketa, mrkev)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobné kostičky. Připečte ji na pánvi s trochou olivového oleje dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájený česnek a nechte ho osmahnout.
  3. Přidejte kari koření, mletý kmín a kurkumu. Promíchejte a nechte koření chvíli na mírném ohni zahřát.
  4. Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a míchejte alespoň 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Zalijte rajčatovým protlakem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka zahustí.
  6. Po potřebě přidávejte sůl a pepř.
  7. Servírujte s rýží a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *