4. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská polévka s tvarohovými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajskou polévku s tvarohovými knedlíky, která vás jistě ohromí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Skvělá kombinace lehké polévky plné zeleniny s jemnými tvarohovými knedlíky je ideální volbou pro chladné dny. S tímto receptem si určitě získáte srdce vašich blízkých! Navštivte naše stránky pro podrobný postup přípravy a nechte se unést touto lahodnou pochoutkou.

Suroviny:

  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 brambora
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička sůl
  • čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce majoránka
  • 1 lžíce tymián
  • 1 l voda nebo zeleninový vývar
  • 100 g hladká mouka
  • 100 g tvaroh
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Postup:

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Krátce restujeme a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
  2. Přidáme rajčata s rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme, přisypeme cukrem a necháme 15 minut vařit.
  3. Mezitím si připravíme tvarohové knedlíky. Smícháme tvaroh s vejcem, solí a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud vznikne hladké těsto.
  4. Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
  5. Hotovou rajskou polévku dochutíme majoránkou a tymiánem. Podáváme s tvarohovými knedlíky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *