4. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajskou polévku s tvarohovými knedlíky, která vás jistě ohromí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Skvělá kombinace lehké polévky plné zeleniny s jemnými tvarohovými knedlíky je ideální volbou pro chladné dny. S tímto receptem si určitě získáte srdce vašich blízkých! Navštivte naše stránky pro podrobný postup přípravy a nechte se unést touto lahodnou pochoutkou.
Suroviny:
- 1 lžíce máslo
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 brambora
- 400 g rajčat z konzervy
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžíce tymián
- 1 l voda nebo zeleninový vývar
- 100 g hladká mouka
- 100 g tvaroh
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Postup:
- Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Krátce restujeme a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
- Přidáme rajčata s rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme, přisypeme cukrem a necháme 15 minut vařit.
- Mezitím si připravíme tvarohové knedlíky. Smícháme tvaroh s vejcem, solí a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud vznikne hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotovou rajskou polévku dochutíme majoránkou a tymiánem. Podáváme s tvarohovými knedlíky. Dobrou chuť!