7. 3. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Rajská polévka s čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte ⁢kouzlo domácí kuchyně s naším‍ receptem na ​rajskou polévku ⁤s ⁤čočkou! ‌Ideální volba pro ‍zdravý oběd nebo večeři, která zasycuje ⁣a zahřeje. Tato polévka je ⁣bohatá na bílkoviny‍ díky ‌čerstvé čočce a nabízí bohatou ⁣chuť díky​ kombinaci zralých⁢ rajčat‍ a‍ bylinek. Vyzkoušejte tento ​jednoduchý, rychlý a vysoce nutriční ⁣recept, ​který​ je navíc ⁢vhodný pro vegetariány. Připravte si rajskou⁢ polévku ‍s ⁤čočkou ⁤a dopřejte svému tělu porci zdraví s každou ​lžící!

Suroviny

  • 1 lžíce ⁣olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 ⁤mrkev, nakrájená⁣ na kostičky
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 100‍ g červené čočky
  • 400 ⁢g rajčat v plechovce (kousky nebo passata)
  • 1⁤ litr zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného‍ tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka nebo​ bazalka na⁤ ozdobu

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej⁣ a osmahněte na⁤ něm nakrájenou cibuli, dokud není sklovitá.
  2. Přidejte nasekaný česnek, mrkev a brambory ​a smažte dalších 5⁤ minut.
  3. Přisypte ⁢červenou ⁣čočku a ​promíchejte.
  4. Přidejte ‍rajčata z ⁤plechovky a‌ zeleninový‍ vývar.​ Ochutnejte a‌ podle potřeby přidejte sůl,⁤ černý pepř a tymián.
  5. Všechno‌ společně přiveďte⁣ k varu, pak snižte teplotu a nechte polévku vařit pod ⁣pokličkou⁤ na mírném ohni​ asi 30 minut⁤ nebo dokud nejsou veškeré suroviny měkké.
  6. Hotovou polévku můžete‌ podle chuti rozmixovat‌ ponorným mixérem na hladký krém, ‌nebo ji nechat v ⁤kouskové formě.
  7. Před podáváním polévku⁢ ozdobte čerstvou petrželkou nebo ⁣bazalkou.
  8. Podávejte teplou, ⁤ideální jako ⁣svačina⁣ nebo lehký hlavní ⁤chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *