Rajská polévka s červenou čočkou je lahodná a zdravá varianta tradiční rajské polévky. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si ji doma připravit a jak využít úžasných přínosů červené čočky pro vaše zdraví. Vychutnejte si bohatou chuť a výživné složení této lahodné polévky, která bude skvělou volbou pro celou rodinu. Zkuste naši recepturu ještě dnes!

Suroviny

  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • soľ, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Nejprve si omyjte červenou čočku pod tekoucí vodou.
  2. Na oleji osmahněte na drobno nakrájenou cibuli, česnek, nakrájenou mrkev a papriku, přidejte papriku a kmín a restujte asi 5 minut.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 20 minut.
  4. Přidejte čočku a vařte dalších 15 minut, dokud čočka neni měkká.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Po vypnutí hřiště nechejte polévku odstát několik minut, aby chutě slučely.
  7. Podávejte horkou s kousky čerstvého chleba nebo jiných pečiv.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *