11. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo domácí rajské polévky s čerstvými bazalkami! Náš jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit bohatou a aromatickou polévku plnou chutí, která zahřeje jak tělo, tak duši. Ideální jako lehký oběd nebo předkrm, tento klasický český pokrm s lehkým twistem přinese svěžost bazalky do každého sousta. Připravte si lahodnou rajskou polévku s nádechem čerstvé bazalky a překvapte své blízké originální a zdravou volbou.
Suroviny
- 500 ml rajčatové šťávy
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 listů čerstvé bazalky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájejte na malé kostky a česnek nasekejte najemno.
- V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Smažte, dokud cibule nezhoustne, přibližně 3 minuty.
- Přidejte rajčatovou šťávu a nechejte na středně silném ohni vařit asi 10 minut.
- Snižte teplotu, přidejte smetanu a míchejte, dokud se smetana zcela nepromíchá s rajčatovou šťávou.
- Nakrájejte listy bazalky, přidejte je do polévky a vařte ještě asi 2 minuty.
- Osolte a opepřete polévku podle chuti.
- Polévku podávejte horkou, s kousky čerstvého chleba nebo bagetky.