2. 1. 2025
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo domácí rajské polévky s čerstvou bazalkou! Tento jednoduchý a rychlý recept přináší skvělou chuť čerstvých rajčat obohacenou o aromatickou bazalku. Ideální jídlo pro každé roční období. Připravte si zdravou a lahodnou polévku, která zahřeje tělo i duši! Vhodná pro vegetariány. Klikněte pro recept a tipy na přípravu!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g konzervovaných rajčat
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregána
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
- Smětana na dochucení (volitelné)
Postup
- Na středním ohni rozehřejte olivový olej v hrnci.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte do zlatova.
- Přidejte konzervovaná rajčata i s nálevem a zeleninový vývar. Zamíchejte.
- Přimejte sušené oregáno, osolte a opepřete.
- Polévku vařte na mírném ohni asi 20 minut, aby se spojily všechny chutě.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
- Podle potřeby dosoměťte solí a pepřem a případně dolijte trochu vody, pokud je polévka příliš hustá.
- Polévku nalijte do talířů, přidejte lžíci smetany a ozdobte čerstvou bazalkou.
- Podávejte teplé.