2. 1. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Rajská polévka s čerstvým bazalkem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo domácí rajské polévky s čerstvou bazalkou! Tento jednoduchý a rychlý recept přináší skvělou chuť čerstvých rajčat obohacenou o aromatickou bazalku. Ideální jídlo pro každé roční období. Připravte si zdravou a lahodnou polévku, která zahřeje tělo i duši! Vhodná pro vegetariány. Klikněte pro recept a tipy na přípravu!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu
  • Smětana na dochucení (volitelné)

Postup

  1. Na středním ohni rozehřejte olivový olej v hrnci.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte do zlatova.
  3. Přidejte konzervovaná rajčata i s nálevem a zeleninový vývar. Zamíchejte.
  4. Přimejte sušené oregáno, osolte a opepřete.
  5. Polévku vařte na mírném ohni asi 20 minut, aby se spojily všechny chutě.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
  7. Podle potřeby dosoměťte solí a pepřem a případně dolijte trochu vody, pokud je polévka příliš hustá.
  8. Polévku nalijte do talířů, přidejte lžíci smetany a ozdobte čerstvou bazalkou.
  9. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *