1. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajská polévka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajská polévka s bazalkou je lehká a osvěžující polévka plná chuti. Tato česká klasika je vyrobena z rajčat a dochucena čerstvými bylinkami – zejména bazalkou – která dodává jemnou a aromatickou vrstvu. Toto jednoduché a zdravé jídlo je perfektní pro letní oběd nebo večeři. S naším receptem na rajskou polévku s bazalkou můžete snadno připravit tuto lahodnou a vydatnou polévku doma. Vyzkoušejte ji ještě dnes a potěšte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky oregana
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nasekáme na drobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm lehce orestujeme cibuli a česnek.
  3. Přidáme rajčata, cukr a osolíme. Vaříme asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Pak přidáme zeleninový vývar, bazalku, tymián a oregano. Povaříme dalších 15-20 minut.
  5. Polévku rozmixujeme do hladka pomocí mixéru nebo tyčového mixéru.
  6. Ochutíme solí a pepřem. Případně můžeme přidat ještě další bazalku.
  7. Podáváme horkou s křutony nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *