29. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka se tofu
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka se tofu je lahodná a inspirativní alternativa k tradičním omáčkám. Tento recept vás překvapí jednoduchostí a bohatou chutí kombinovanou s křupavými kousky tofu. Užijte si tuto vegetariánskou lahůdku plnou vitaminů a bílkovin!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  3. Na oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme nakrájená rajčata, cukr, oregano, sůl a pepř. Vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova.
  6. Hotové omáčce přidáme osmažené tofu a promícháme.
  7. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *