29. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka se tofu je lahodná a inspirativní alternativa k tradičním omáčkám. Tento recept vás překvapí jednoduchostí a bohatou chutí kombinovanou s křupavými kousky tofu. Užijte si tuto vegetariánskou lahůdku plnou vitaminů a bílkovin!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Na oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájená rajčata, cukr, oregano, sůl a pepř. Vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova.
- Hotové omáčce přidáme osmažené tofu a promícháme.
- Podáváme s rýží nebo těstovinami.