16. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka se smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si tento recept na lahodnou rajskou omáčku se smetanou, která jemně spojuje chuť rajčat s krémovostí smetany. S tímto receptem vám bude chutnat každá hromádka domácího těstovin nebo parmazán posypaný na líbání. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý, ale bohatý pokrm a užijte si ho s rodinou a přáteli!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, cukr

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji na drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme hladkou mouku a promícháme, aby zhoustla omáčka.
  3. Postupně přiléváme rajčatový protlak a vaříme asi 10 minut.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut.
  5. Ochutíme solí, pepřem a případně přisladíme cukrem podle chuti.
  6. Hotovou omáčku můžeme podávat k těstovinám nebo jako omáčku k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *