5. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka se sečkanými okurkami je osvěžující a chutná omáčka, která skvěle doplní vaše jídlo. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě si ho zamilujete. Podívejte se na náš krok za krokem návod a můžete si tuto lahodnou omáčku snadno připravit doma. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 6-8 kyselých okurek
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do sklovata.
- Přidáme mouku a za občasného míchání zprudka osmahneme.
- Zalijeme protlakem, přidáme cukr, sůl, mletou papriku a promícháme.
- Povaříme asi 10 minut, aby se omáčka zahustila.
- Potom přidáme nastrouhané okurky a necháme chvíli provařit.