15. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou vegetariánskou verzi klasického českého jídla s naším receptem na Rajskou omáčku s tofu kuličkami. Tento zdravý a chutný recept je ideální volbou pro vegetariány nebo ty, kteří chtějí zkoušet nové chutě s tofu. Recept je jednoduchý, rychlý a nabízí skvělou alternativu k tradičním masovým kuličkám. S naším podrobným návodem a praktickými tipy připravíte perfektní rajskou omáčku s tofu kuličkami, která ohromí každého strávníka. Navštivte naši stránku pro recept a inspirujte se novými gastronomickými zážitky!
Suroviny
- 400 g tofu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 lžičky papriky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku, utřené
- 500 ml pasírovaných rajčat
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného bazalku
Postup
- Tofu rozdrob na malé kousky a v misce ho smíchej se solí, pepřem, paprikou, sojovou omáčkou a utřeným česnekem.
- Z tofu vytvoř malé kuličky a na pánvi je na oleji zprudka opeč, dokud nebudou mít zlatavý povrch.
- V jiném hrnci rozehřej olej a přidej nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví. Restuj asi 5 minut než zelenina změkne.
- Přidej rajčatový protlak a pasírovaná rajčata. Promíchej a vař na mírném ohni.
- Přilij zeleninový vývar, přidej cukr, bazalek a ochuť solí a pepřem podle chuti.
- Přidej do omáčky tofu kuličky a nech vařit na mírném ohni cca 10 minut, aby se chuťe spojily.
- Ochutnaj a případně dochuť. Podávej s rýží nebo těstovinami.