12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s tofu a zeleninou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rychlou a zdravou rajskou omáčku s tofu a zeleninou. Tato veganská a bezlepková verze klasické italské omáčky je bohatá na chutě a vitamíny. Skvělá volba pro vegetariány i všechny, kdo chtějí ochutnat něco nového a osvěžujícího. Sledujte jednoduchý postup a připravte si chutný pokrm během několika minut!

Suroviny:

  • 200g tofu
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev, promíchejte a nechte chvíli dusit.
  4. Poté přidejte nakrájená rajčata, plechovku nakrájených rajčat, bazalku, oregano, sůl a pepř.
  5. Nechejte omáčku provařit alespoň 15 minut na mírném ohni, občas promíchejte.
  6. Po uvaření můžete omáčku podávat s rýží, těstovinami nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *