10. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s tofu a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka s tofu a rýží je jednoduchý recept plný bohatých chutí a zdravých ingrediencí. Tofu je skvělý zdroj rostlinných bílkovin a rajčatová omáčka⁢ dodává jídlu ⁣osvěžující chuť. Tento veganský ​pokrm je‌ rychlý a snadný na přípravu a skvěle chutná s čerstvou rýží. ⁣Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si lahodné a zdravé jídlo!

Suroviny:

  • 200g tofu
  • 1⁢ cibule
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1⁢ hrnek rýže
  • 2 lžíce‌ oleje
  • 1 lžíce ⁢sójové omáčky
  • sůl, pepř, kmín, paprika

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm kostky ⁣tofu, dokud nebudou⁤ zlatě hnědé.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku, smažíme⁣ dozlatova.
  3. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a‍ dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  4. V hrnci ⁤uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  5. K omáčce přidáme sojovou omáčku a necháme provařit.
  6. Servírujeme rajskou omáčku s křupavě⁢ smaženým tofem a rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *