10. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka s tofu a rýží je jednoduchý recept plný bohatých chutí a zdravých ingrediencí. Tofu je skvělý zdroj rostlinných bílkovin a rajčatová omáčka dodává jídlu osvěžující chuť. Tento veganský pokrm je rychlý a snadný na přípravu a skvěle chutná s čerstvou rýží. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si lahodné a zdravé jídlo!
Suroviny:
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř, kmín, paprika
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm kostky tofu, dokud nebudou zlatě hnědé.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou papriku, smažíme dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- V hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- K omáčce přidáme sojovou omáčku a necháme provařit.
- Servírujeme rajskou omáčku s křupavě smaženým tofem a rýží.