31. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s tofu a čerstvou bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s tofu a čerstvou bazalkou. Tato veganská varianta klasické italské omáčky je plná chuti a zdravých ingrediencí. Podávejte s čerstvými těstovinami nebo rýží pro dokonalé vegetariánské jídlo plné aroma. Zajistěte svému tělu dostatek bílkovin a vitaminu K s tímto chutným pokrmem!

Suroviny:

  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • Sůl, pepř, oregano, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm kostičky tofu, dokud nebudou zlatavé.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriku a restujeme do měkka.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a krájená rajčata z plechovky. Dustíme a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
  4. Než omáčka zhoustne, přidáme čerstvě nasekanou bazalku a necháme chvíli provařit.
  5. Podáváme s vařeným těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *