10. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na skvělou rajskou omáčku se šťavnatými plusky? Naše rajská omáčka s pluskami je dokonalým spojením lahodného paradajkového základu a různých přírodních ingrediencí, které ji ještě vylepší. Užijte si chuťový zážitek díky mírně pikantním chutím, které dodají omáčce ten správný šmrnc. Recept je jednoduchý a dokonale vyvážený, což vám zajistí naprostou spokojenost. Překvapte své chuťové pohárky a vyzkoušejte naši neodolatelnou rajskou omáčku s pluskami ještě dnes!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nadrobno nakrájejte.
- Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm restujte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cukr, oregano, bazalk a promíchejte.
- Povařte omáčku na mírném plameni asi 20 minut, občas promíchávejte.
- Po 20 minutách omáčku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dochuťte pepřem.
- Hotovou rajskou omáčku můžete servírovat s vašimi oblíbenými pluskami jako například těstovinami či rýží.