10. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s pluskami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na skvělou rajskou omáčku se šťavnatými plusky? Naše rajská omáčka s pluskami je dokonalým spojením lahodného paradajkového základu a různých přírodních ingrediencí, které ji ještě vylepší. Užijte si chuťový zážitek díky mírně pikantním chutím, které dodají omáčce ten správný šmrnc. Recept je jednoduchý a dokonale vyvážený, což vám zajistí naprostou spokojenost. Překvapte své chuťové pohárky a vyzkoušejte naši neodolatelnou rajskou omáčku s pluskami ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nadrobno nakrájejte.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm restujte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a restujte dalších pár minut.
  5. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cukr, oregano, bazalk a promíchejte.
  6. Povařte omáčku na mírném plameni asi 20 minut, občas promíchávejte.
  7. Po 20 minutách omáčku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  8. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  9. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dochuťte pepřem.
  10. Hotovou rajskou omáčku můžete servírovat s vašimi oblíbenými pluskami jako například těstovinami či rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *