18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou rajskou omáčku s pečeným kuřecím masem. Tato tradiční česká chuťovka určitě potěší celou rodinu. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný pokrm plný chuti a vůně. S rozmanitými bylinkami a kořením se tento recept stane oblíbeným ve vaší kuchyni. Zkuste náš recept ještě dnes a nechte se unést vůní a chutí!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olej na smažení
Postup
- Na plech dáme kuřecí prsa, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
- Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30-40 minut, dokud není maso propečené.
- Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na drobné kostičky.
- Rajčata spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a restujeme dozlatova.
- Přidáme rajčata a dusíme asi 10 minut. Drcenými rajčaty omáčku osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a promícháme. Necháme provařit asi 5 minut.
- Hotovou rajskou omáčku podáváme s pečeným kuřecím masem.