11. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská omáčka s křupavým tofu je lahodný vegetariánský recept plný chutí a aromatů. Tofu se křehce zpraží a pak se podává s bohatou omáčkou z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují rostlinnou stravu plnou proteinů a zdravých přísad. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na lahůdkách asijské kuchyně doma!
Suroviny:
- 300 g tofua
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat z konzervy
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a zpěníme na pánvi s trochou olivového oleje.
- Přidáme rajčata z konzervy, cukr, bazalku, sůl a pepř a necháme vařit asi 15 minut.
- Mezitím si nakrájíme tofu na menší kousky a osušíme je papírovým ubrouskem.
- Tofu osmažíme na pánvi do zlatova a přidáme k omáčce.
- Necháme omáčku provařit ještě asi 5 minut a podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
- Omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!