11. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s křupavým tofu
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka s křupavým tofu je lahodný vegetariánský recept plný chutí a aromatů. Tofu se křehce zpraží a pak se podává s bohatou omáčkou z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují rostlinnou stravu plnou proteinů a zdravých přísad. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na lahůdkách asijské kuchyně doma!

Suroviny:

  • 300 g tofua
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a zpěníme na pánvi s trochou olivového oleje.
  2. Přidáme rajčata z konzervy, cukr, bazalku, sůl a pepř a necháme vařit asi 15 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme tofu na menší kousky a osušíme je papírovým ubrouskem.
  4. Tofu osmažíme na pánvi do zlatova a přidáme k omáčce.
  5. Necháme omáčku provařit ještě asi 5 minut a podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
  6. Omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *