23. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka s cizrnou je lahodný a výživný recept, který si zamilují všichni milovníci české kuchyně. Vychutnejte si bohatou omáčku z rajčat plnou aromatických bylinek a chuťově vyváženou kombinaci s lahodnými cizrnami. S tímto receptem si jistě uděláte radost a zároveň se postaráte o svůj zdravý jídelníček. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si skvělou rajskou omáčku s cizrnou přímo doma!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g krájených rajčat z konzervy
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte krájená rajčata z konzervy a nechte vařit asi 10 minut.
  3. Přidejte cizrnu bez šťávy z plechovky, přidejte mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
  4. Nechejte omáčku provařit alespoň dalších 10 minut.
  5. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *