3. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s čerstvou bazalkou a těstovinami, který vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Tato klasická italská kombinace je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš recept a připravte si domácí rajskou omáčku plnou aromatických bylinek a dochucenou nasládlou bazalkou, která skvěle ladí s těstovinami. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!
Suroviny
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- 250g těstovin (ideálně penne nebo linguine)
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Parmezán (volitelně)
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a odstraníme semínka.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a krátce restujeme.
- Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s rajskou omáčkou.
- Po žádosti můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem.