3. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rajská omáčka s bazalkou a těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s čerstvou bazalkou a těstovinami, který vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Tato klasická italská kombinace je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš recept a připravte si domácí rajskou omáčku plnou aromatických bylinek a dochucenou nasládlou bazalkou, která skvěle ladí s těstovinami. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!

Suroviny

  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • 250g těstovin (ideálně penne nebo linguine)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Parmezán (volitelně)

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a odstraníme semínka.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a krátce restujeme.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku.
  5. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  6. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s rajskou omáčkou.
  7. Po žádosti můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *