6. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rajské kari se zeleninou, skvělou vegetariánskou alternativu tradičnímu indickému pokrmu. Tento recept plný exotických koření a čerstvé zeleniny je rychlý a snadný způsob, jak si dopřát lahodné a zdravé jídlo. Sledujte náš recept a užijte si chutné jídlo plné barev a vůní!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 400g rajčat z konzervy
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku, cuketu a mrkev a restujeme do změknutí zeleniny.
- Přilijeme rajčata z konzervy a kokosové mléko a necháme provařit.
- Přidáme kari koření, sůl a pepř a necháme provařit dalších 5 minut.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.