11. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala s rýží je tradiční indický recept plný exotických koření a chutí. Tato lahodná vegetariánská pokrm kombinuje chuťovou bohatost rajma fazolek s lahodnou omáčkou z cibule, rajčat a kari. Podávejte s aromatickou rýží a užijte si jedinečný zážitek ze skvělé indické kuchyně. S naším receptem na rajma masala s rýží nezklameš!

Suroviny

  • 1 hrnek rajma fazolek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce rajma masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl podle chuti
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Uvařte rajma fazole do měkkého stavu podle pokynů na obalu.
  2. Na pánvi rozpálte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte na drobno nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí.
  4. Přidejte nakrájenou zelenou papriku a rajčata a vařte až se zelenina změkne.
  5. Přilijte rajma fazole a obě koření – rajma masala a kurkumu.
  6. Přisypejte sůl podle chuti a vařte masala omáčku asi 10 minut.
  7. Servírujte rajma masala s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *