24. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala s jehněčím a chilli je tradiční indické jídlo plné koření a chutí, které si zamilujete. Připravené s jemnými fazolemi rajma a jemně kořeněné jehněčím masem, tento pokrm určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okouzlete své smysly exotickými vůněmi Indie.
Suroviny
- 250g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 200g rajma fazole (červené fazole), namočené přes noc a uvařené
- 1 cibule, nasekaná
- 2 rajčata, nastrouhaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného
- 2 zelené chilli papričky, nasekané
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masala koření
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek, zázvor a chilli papričky, a osmažte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata a nechte je vařit, dokud se nezměknou.
- Přidejte mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín, garam masala) a sůl. Smíchejte dobře.
- Přidejte jehněčí maso a vařte, dokud není maso vařené a měkké.
- Přidejte uvařené rajma fazole a nechte vařit několik minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Sůl a pepř podle chuti.
- Před podáváním ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.