24. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala s jehněčím a chilli.
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala s jehněčím a chilli je tradiční indické jídlo plné koření a chutí, které si zamilujete. Připravené s jemnými fazolemi rajma a jemně kořeněné jehněčím masem, tento pokrm určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okouzlete své smysly exotickými vůněmi Indie.

Suroviny

  • 250g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 200g rajma fazole (červené fazole), namočené přes noc a uvařené
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 rajčata, nastrouhaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 2 zelené chilli papričky, nasekané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masala koření
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek, zázvor a chilli papričky, a osmažte dalších pár minut.
  3. Přidejte rajčata a nechte je vařit, dokud se nezměknou.
  4. Přidejte mleté koření (kurkuma, koriandr, kmín, garam masala) a sůl. Smíchejte dobře.
  5. Přidejte jehněčí maso a vařte, dokud není maso vařené a měkké.
  6. Přidejte uvařené rajma fazole a nechte vařit několik minut, dokud se všechny chutě spojí.
  7. Sůl a pepř podle chuti.
  8. Před podáváním ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *