13. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala s jehněčím je tradiční indické jídlo plné lahodných koření a aromatických chutí. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou a sytou omáčku s rajmou a jehněčím masem. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými a zajímavými přísadami! Bon appétit!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 hrnky rajma fazolí (červených fazolí)
- 1 cibule, nasekaná
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 1 lžička mletého kurkuma
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- petržel nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Maso nakrájejte na kostky a osmahněte ho na pánvi s trochou oleje, dokud nebude zezlátlé.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rajčata a koření (kurkuma, kari, kmín, koriandr, sůl a pepř) a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte rajma fazole a zalijte vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté.
- Vše vařte na mírném ohni alespoň 30 minut, než se fazole změknou a omáčka zhoustne.
- Před podáním můžete pokrm posypat nastrouhaným sýrem a ozdobit petrželí nebo koriandrem.