24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala jeden z tradičních receptů.
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala je oblíbený tradiční indický recept, který se skládá z chutné směsi fazolí rajma vařených s kořeněnou omáčkou plnou exotických koření. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si autentickou indickou chuť přímo ve své kuchyni!

Suroviny

  • 2 hrnky rajma fazole (namočené přes noc)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 rajčata (nasekaná)
  • 2 lžíce rajma masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nasekaný česnek a restujeme ho krátce.
  3. Přidáme rajma masala koření, kurkumu, mletý kmín a koriandr a restujeme je spolu s cibulí a česnekem asi minutu, dokud se vytvoří aroma.
  4. Přidáme nasekaná rajčata a vaříme asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
  5. Přidáme namočené rajma fazole a sůl podle chuti. Vaříme na mírném plameni asi 20-30 minut, dokud se fazole neprovaří a omáčka nezhoustne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji případně zahustit trochou smetany nebo rajčatového protlaku.
  7. Servírujeme s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *