24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala je oblíbený tradiční indický recept, který se skládá z chutné směsi fazolí rajma vařených s kořeněnou omáčkou plnou exotických koření. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si autentickou indickou chuť přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 2 hrnky rajma fazole (namočené přes noc)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 rajčata (nasekaná)
- 2 lžíce rajma masala koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
Postup
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidáme nasekaný česnek a restujeme ho krátce.
- Přidáme rajma masala koření, kurkumu, mletý kmín a koriandr a restujeme je spolu s cibulí a česnekem asi minutu, dokud se vytvoří aroma.
- Přidáme nasekaná rajčata a vaříme asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Přidáme namočené rajma fazole a sůl podle chuti. Vaříme na mírném plameni asi 20-30 minut, dokud se fazole neprovaří a omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji případně zahustit trochou smetany nebo rajčatového protlaku.
- Servírujeme s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!