17. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rajče plněné quinoou a fazolkami! Tato jednoduchá a zdravá kombinace plná chutí je skvělou alternativou k tradičním plněným rajčatům. Vyzkoušejte tento recept jako osvěžující přílohu nebo jako samostatné jídlo plné bílkovin a vlákniny. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny:
- 4 velká rajčata
- 1 šálek quinoi
- 1 plechovka fazolí (např. černé fazole)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Nejprve si připravíme quinou podle návodu na obalu.
- Rajčata omyjeme, vrchní část jim odstřihneme a vypíchneme dužinu.
- V misce smícháme quinou s orestovanou cibulí a česnekem, fazolemi a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.
- Plníme vydlabaná rajčata směsí quinoy a fazolí.
- Položíme do pekáče, zakapeme olejem a pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.
- Hotová rajčata plněná quinoou a fazolkami podáváme jako teplý přílohu nebo samostatné jídlo.