17. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný rajčatový chléb s mákem plný čerstvých rajčat a aromatických bylinek. Tento chléb je skvělým doplňkem k obědu nebo večeři a určitě potěší vaše chuťové buňky. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si tento chléb zamilujete!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 7 g sušeného droždí
- 150 ml vody
- 50 ml oleje
- 100 g rajčat
- 50 g nasekaných sušených rajčat
- 2 lžíce máku
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
- Pomalu přilijte vodu a olej a začněte hnětat těsto.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nasekaná sušená rajčata, těsto hněťte, dokud se veškeré suroviny nespojí.
- Přidejte mák a důkladně promíchejte.
- Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte péct asi 25-30 minut, dokud chléb nezezlátne.
- Hotový chléb nechte vychladnout a podávejte jako součást oběda nebo večeře.