11. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový paneer s jarní cibulkou je lahodné indické jídlo, které spojuje svěžest rajčat s jemností paneeru a pikantní chutí jarní cibulky. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle poslouží jako hlavní chod pro vegetariány i všechny milovníky exotické kuchyně. Nezapomeňte přidat do svého jídelníčku tento chutný pokrm plný zdravých ingrediencí!
Suroviny:
- 200g paneeru
- 6 rajčat
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Paneer nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
- Rajčata nakrájejte na malé kousky a jemně nasekejte jarní cibulku.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte koriandr, kurkumu, kmín a zázvor. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte na pánvi rajčata a nechte je dusit asi 10 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte paneer a jarní cibulku. Vařte asi 5 minut, dokud paneer není prohřátý.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a zamíchejte.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.