19. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový paneer placka s ječmenem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatový paneer placka s ječmenem, který spojuje indické a středomořské chutě. Paneer, tradiční indický sýr, se smíchá s rajčaty a dochucuje se kořením, aby vytvořil perfektní kombinaci chuti. Podávejte s dušeným ječmenem a užijte si jedinečný zážitek z indické kuchyně.

Suroviny

  • 200 g paneer sýra
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 hrnek vařeného ječmene
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájený paneer sýr a orestujte ho z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte je dusit se sýrem asi 5 minut.
  4. Přidejte vařený ječmen a promíchejte.
  5. Přidejte všechny koření a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Přeneste směs na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou.
  7. Hotovou rajčatový paneer placku podávejte teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *