10. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový Paneer Masala je tradiční indické jídlo plné chutí a vůní. Tento bohatý a krémový pokrm je plný rajčat, sýru paneer a aromatických indických koření. Vyzkoušejte tento recept na Rajčatový Paneer Masala a dopřejte si skvělou chuťovou symfonii!
Suroviny
- 200 g paneeru
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky garam masala koření
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Paneer nakrájejte na kostičky a lehce osmahněte na pánvi s olejem, dokud nezezlátne.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na pánvi s olejem spolu s prolisovaným česnekem.
- Přidejte rajčata a papriku nakrájenou na kostičky a vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte kmín, kurkumu a garam masalu a promíchejte.
- Přidejte osmahnutý paneer a vařte dalších 5-10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte s rýží nebo chlebem naan.