8. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový kuřecí masala
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový kuřecí masala je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tato lahodná a kořeněná směs rajčat, kuřecího masa a indických bylin a koření je jistým způsobem požitek pro chuťové pohárky. Tento recept vás bude fascinovat svou jednoduchostí a rychlostí, jakou se připravuje. Užijte si tu výjimečnou kombinaci chutí a připravte si toto rajčatové kuřecí masala ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička soli
  • ½ hrnku vody
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej.
  2. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masalu.
  3. Osmažte koření asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte nasekanou cibuli a vařte ji, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte zázvor a česnek a vařte dalších 2 minuty.
  6. Připravte rajčata: oloupejte je a nakrájejte na malé kousky.
  7. Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a smažíme, dokud nezezlátne z každé strany.
  8. Přidejte nakrájená rajčata a vařte dalších 5 minut, dokud se rajčata rozpadnou.
  9. Přidejte vodu a sůl, promíchejte a odvařte dalších 10 minut.
  10. Po dokončení posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
  11. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *