8. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový kuřecí masala je tradiční indické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tato lahodná a kořeněná směs rajčat, kuřecího masa a indických bylin a koření je jistým způsobem požitek pro chuťové pohárky. Tento recept vás bude fascinovat svou jednoduchostí a rychlostí, jakou se připravuje. Užijte si tu výjimečnou kombinaci chutí a připravte si toto rajčatové kuřecí masala ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 4 středně velká rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm kousek zázvoru
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička soli
- ½ hrnku vody
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masalu.
- Osmažte koření asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nasekanou cibuli a vařte ji, dokud nezezlátne.
- Přidejte zázvor a česnek a vařte dalších 2 minuty.
- Připravte rajčata: oloupejte je a nakrájejte na malé kousky.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a smažíme, dokud nezezlátne z každé strany.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte dalších 5 minut, dokud se rajčata rozpadnou.
- Přidejte vodu a sůl, promíchejte a odvařte dalších 10 minut.
- Po dokončení posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.