8. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový krém se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatový krém se špenátem, kterým si podmaníte všechny milovníky zdravé a chutné stravy. Tato jednoduchá a rychlá vegetariánská pochoutka je plná vitamínů a minerálů a skvěle chutná jak teplá, tak i studená. Užijte si bohatou chuť rajčat ve spojení se šťavnatým špenátem a překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným lehkým pokrmem. S tímto receptem rozhodně nešlápnete vedle!

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 200g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  3. Přidejte na kousky nakrájená rajčata a vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přidejte špenát a nechte chvíli povarit, dokud špenát nezměkne.
  5. Přilijte zeleninový vývar a nechte krém provařit asi 15 minut.
  6. Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.
  7. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte teplý rajčatový krém se špenátem s čerstvou bagetou nebo krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *