8. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatový krém se špenátem, kterým si podmaníte všechny milovníky zdravé a chutné stravy. Tato jednoduchá a rychlá vegetariánská pochoutka je plná vitamínů a minerálů a skvěle chutná jak teplá, tak i studená. Užijte si bohatou chuť rajčat ve spojení se šťavnatým špenátem a překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným lehkým pokrmem. S tímto receptem rozhodně nešlápnete vedle!
Suroviny
- 500g rajčat
- 200g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte na kousky nakrájená rajčata a vařte asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte špenát a nechte chvíli povarit, dokud špenát nezměkne.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte krém provařit asi 15 minut.
- Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplý rajčatový krém se špenátem s čerstvou bagetou nebo krutony.