4. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a osvěžující rajčatový krém s bazalkou, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle se hodí jako lehká a zdravá svačina. Užijte si plnou chuť rajčat a aromatickou bazalku v jednom lahodném pokrmu!
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, až lehce zesklovatí.
- Přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidáme cukr, sůl a pepř a necháme krátce provařit.
- Poté směs rozmixujeme do hladké konzistence a přidáme nasekanou bazalku.
- Krém můžeme ještě překrýt listy čerstvé bazalky a podávat teplý nebo studený.