17. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné a zdravé jídlo s receptem na rajčatový kari se zeleninou. Tento jednoduchý recept plný chutí a vitamínů je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky lahodné indické kuchyně. Svařeným rajčatovým základem a směsí exotických koření, zeleniny a čerstvých bylinek se tento kari stane vaším oblíbeným jídlem pro každý den. Podávejte ho s rýží nebo naanem a doplňte podle chuti jogurtem nebo chutnými omáčkami.
Suroviny:
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené rajčata, mrkev, cuketu a papriku a restujeme cca 5 minut.
- Přidáme kari koření, osolíme, opepříme a zalijeme kokosovým mlékem.
- Podusíme do změknutí zeleniny, asi 15-20 minut.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.