22. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Navod na pripravu chutneho rajcatoveho kari s kurcim masem, které je jednoduché a rychlé na pripravu. Vychutnejte si exotickou kombinaci rajcat a koreni s lahodnou prichuti kurciho masa. Uvarte si tento skvely recept a obohacte svuj jidelnicek o skvele asijske chute.
Rajčatový kari s kuřecím masem
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kosti)
- 2 lžíce oleje
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- 400 g rajčat (olejovitá konzerva)
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a osmažte ho spolu s cibulí dozlatova.
- Přidejte mletý kmín, kurkumu, koriandr a garam masalu a promíchejte.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezeštědne z barvy.
- Přidejte rajčata z konzervy spolu s šťávou a vařte 10 minut, aby se rajčata rozpustila.
- Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.